Om Lee

LeeLee Figenschow har bulgarsk-norsk bakgrunn og er vokst opp på Balkan i et aktivt folkedans og musikkmiljø.  Hun har danset arabisk dans siden 1991 og har jobbet profesjonelt med dette siden 1996.  Hun er en etablert danser og har opptrådt i inn- og utland i en årrekke.  I tillegg til arabiske danseformer jobber hun med østeuropeisk sigøynerdans.  I denne sammenhengen har hun blant annet opptrådt på Falun Folkemusikk Festival med Ivo Papasovs Weddingband, turnert med Farmers Market og deres gjestemusikere fra Bulgaria, og danset på den internasjonale sigøynerfestivalen Iagori med Martin Lubenov Orchestra.

Lee har gått danselinja ved Gjøglerskolen i Århus.  Hun har også jobbet med fysisk teater og performance, og har blant annet satt opp forestillingene “Tre Ord” og “En reise langs Nilen” i samarbeid med musikere, fortellere og andre dansere.  Hun medvirket også som danser / koreograf i Catherine Kahns oppsetning “Playing Saying Having Pleasure” som ble spilt på Avantgarden i Trondheim og Blackbox i Oslo i 2003.  Lee medvirket som koreograf i Nationaltheatret / Torshovteatrets oppsetning “Jåtåkdag” i 2012.

I 2006 var hun med på å danne gruppa Divas of Bellydance som består av 5 av norges ledende utøvere innen orientalsk dans.  Gruppa har blant annet turnert med forestillingen “En Arabisk Drøm” i 2007 og “Moods of Egypt” i 2013.

Lee har i en årrekke holdt jevnlige kurs i arabisk dans i Oslo sentrum.  Kursene tar for seg ulike stilarter innen cabaret-dans og arabisk folkedans.  Hun kan også leies inn for weekend-kurser og foredrag.

Lee endret status fra heltidsdanser til deltidsdanser i 2005 da hun begynte å studere medisin.  For tiden jobber hun som lege i Oslo.